Zapalme svíčku

21. 12. 2020–0. 0. 0000

Mít děti není samozřejmost. Když dítě zemře, je to veliká rána pro pozůstalé rodiče, sourozence a prarodiče. Jsou zde ale i další příbuzní, spolužáci, kamarádi i sousedé, kterých se to bolestně dotýká. Po dětech, které předčasně odešly, zůstává prázdné místo v rodinách, ve třídách, v zaměstnání, v sousedství…

Druhá neděle v prosinci je světovým dnem památky zesnulých dětí. Letos se na mnoha místech na světě otevřená setkání rodin, přátel a veřejnosti nekonají. Ale budou se jako vždy zapalovat svíčky - v 19 hodin místního času - a vytvoří tak opět virtuální vlnu světla po celé zeměkouli.

Ve Valašském Meziříčí se také můžete osobně nebo virtuálně účastnit bohoslužeb v evangelickém kostele, kdy budeme myslet na všechny děti a mladé lidi, kteří odešli z tohoto světa dříve, než stačili dospět a zestárnout, a na jejich rodiny i přátele.

Jonáškova vánoční kometa

8. 11. 2020–0. 0. 0000

Když před 10 lety začal Nadační fond Jonášek, který pomáhá onkologicky a těžce nemocným dětem, začal plnit přání nejen malým pacientům, ale také Jonáškovi, který si přál naplnit nemocné dětské tváře štěstím. Blíží se Vánoce, čas kdy jsou rodiny spolu, radují se a užívají si společných chvilek. Rádi bychom Vám představili několik dětí, které se aktuálně léčí s onkologickým onemocněním a jejichž rodiny se nyní potýkají se strachem, nejistotou a odloučením. Jako všechny děti mají i ty nemocné, kromě toho aby byly zdravé, svá přání. Pojďte je s námi podpořit a splňte některému z nich vánoční přání!

Jak na to?

V našem albu najdete příběhy dětí. Dárek můžete zakoupit celý, pak se nám stačí ozvat na email nadacejonasek@seznam.cz, nebo přispět libovolnou částkou na transparentní účet JONÁŠEK DĚTEM. Do zprávy pro příjemce napište jméno dítěte a dárek na který přispíváte. Děkujeme.

Číslo transparentního účtu:

123-2312190287/0100

Děkujeme vám za pomoc.

Lysá 2020

30. 6. 2020–0. 0. 0000

19.09.2020 proběhne již 4. benefiční pochod na Lysou horu, tentokrát věnovaný Janě z Valašského Meziříčí. Jako každým rokem mohou všichni pomoci zakoupením trika v hodnotě 300,- Kč, nebo zasláním 300,- Kč na účet nadace kde do variabilního symbolu uvedou jméno osoby, a velikosti trika a tyto budou nachystaná k převzetí přímo na místě pochodu.

Plakát v plném rozlišení naleznete zde (jpg).

Přesun termínu Jonáškova zábavného odpoledne 2020

4. 5. 2020–0. 0. 0000

Přátelé, vzhledem k situaci způsobené koronavirem a nařízením vlády, jsme nuceni přesunout jubilejní 10. ročník JONÁŠKOVA ZÁBAVNÉHO ODPOLEDNE na rok 2021. Přesný termín Vám co nejdříve oznámíme. Věříme, že přes všechny tyto komplikace a nepříjemnosti nám zachováte přízeň a budeme se na Vás těšit v příštím roce.
Váš NFJ

Jonáškovo zábavné odpoledne 2020

18. 3. 2020–0. 0. 0000

Jonáškovo zábavné odpoledne 2020 se bude konat 23.-24.5.2020.

Světový den památky zesnulých dětí

21. 11. 2019–0. 0. 0000

Druhá neděle v prosinci je světovým dnem památky zesnulých dětí. Tento den spojuje rodiny a přátele po celém světě, konají se otevřená setkání rodin, přátel a veřejnosti. Svíčky se zapalují obvykle v 19 hodin místního času a tvoří tak virtuální vlnu světla po celé zeměkouli. Po bohoslužbě je možnost spolu posedět v sále na faře. Mohou se tak potkat lidé, kteří o sobě ani nevědí, i když sdílejí stejný úděl či podobný příběh.

Ve Valašském Meziříčí proběhne setkání v Kostele Českobratrské církve evangelické, Blahoslavova 3 v Botanice.

Srdečně Vás všechny zveme k setkání a uctění památky všech zemřelých dětí.

Plakát v plném rozlišení naleznete zde (jpg).